Všetci hovoria, že sladké je nezdravé a že by ste ho vlastne vôbec nemali jesť. Ale čo keď vám povieme, že si dokážete pripraviť brownies, ktoré budú zdravé a zároveň vlažné a sladké? Naozaj sa to dá! Samozrejme, sladkosti, ktoré si kupujete v ochodoch nie sú najzdravšie, no ak viete, čo do vašich sladkostí dávate a je to naozaj zdravé, tak po ich zjedení nemusíte mať žiadne výčitky svedomia.
Pri banánových brownies je najdôležitejším pravidlom zvoliť kvalitné ingrediencie. Či už sa to týka trstinového cukru, vysokopercentnú horkú čokoládu či poriadne dozreté banány. Čo všetko budete potrebovať k príprave tohto receptu?
Prichystajte si: 200 g horkej čokolády, 150 g trstinového cukru, 150 g mäkkého masla, 100 g hladkej múky (zvoliť môžete aj špaldovú), 2 PL kakaa, kypriaci prášok do pečiva, 2 vajíčka a 3 zrelé banány. Ako prvé si horkú čokoládu rozlámete na malé kúsky, rozpustíte vo vodnom kúpeli a následne vymiešate osobitne maslo s cukrom po jednom primiešate vajíčka a následne aj roztopenú a vychladnutú čokoládu. Banány popučíte vidličkou a primiešate do cesta aj s múkou, kakaom a kypriacim práškom.
Hotové cesto nalejte do menšieho plechu vystlaného papierom na pečenie. Rúru by ste mali mať predhriatu na 180 stupňov Celzia a pečiete približne 25 minút. Podávať ich potom môžete s ovocím, prípadne s domácim lekvárom.